V zastupitelstvu Prahy 10 ustaven nový klub

Společné komuniké koalice VLASTA a České pirátské strany

 Renata Chmelová, senátorka Parlamentu ČR a předsedkyně zastupitelského klubu koalice VLASTA (občané Prahy 10, KDU-ČSL a LES), 3. ledna 2018 sdělila písemně starostovi MČ Praha 10 Vladimíru Novákovi, že zastupitelka Olga Richterová k 31. 12. 2017 vystoupila ze zastupitelského klubu koalice VLASTA.

Olga Richterová, poslankyně Parlamentu ČR a zastupitelka Prahy 10 za Českou pirátskou stranu, 3. ledna 2018 oznámila písemně starostovi MČ Praha 10 Vladimíru Novákovi, že spolu se zastupitelkou Janou Komrskovou ustavily k 1. lednu 2018 klub Pirátů v Zastupitelstvu MČ Praha 10. Předsedkyní zastupitelského klubu je Jana Komrsková.

Koalice VLASTA a Česká pirátská strana budou i nadále v roce 2018 těsně spolupracovat na dobré správě městské části Praha 10. Dosavadní práce zastupitelů VLASTY a Pirátů přinesla občanům Prahy 10 například posun v řešení kauzy Horský hotel nebo zrušení předražené wi-fi. Díky společnému úsilí nebyla vypsána 150milionová zakázka na ICT na Úřadě MČ Praha 10, prosadilo se lepší financování spolků. Důraz na průhledné hospodaření Prahy 10, otevřenou radnici a podpora občanské společnosti jsou prioritou obou stran i nadále.