VOLBY. TO JE OČ, TU BĚŽÍ

Politické strany se předhánějí ve slibech, které mají nalákat naivní voliče. Lhostejno, zda náhle objevují témata, kterým se v uplynulých letech vůbec nevěnovaly, nebo vytvářejí iluze nebezpečí a nabízejí voličskému lidu ochranu a jistoty. Na to kašlu. Strany jsou tvořeny jejich základními organizacemi a vyrůstají z práce jednotlivých členů a sympatizantů na komunální úrovni. To jsou z mého hlediska nejrelevantnější zdroje informací o skutečné práci, kterou daná politická strana svým voličům poskytuje. 

Bydlím na Praze 10. Proto se rozhoduji výhradně na základě těchto výsledků. Strany, které donedávna ještě tvořily i ty, které v současné době tvoří radniční koalici na Praze 10, jsou proto pro mě absolutně nevolitelné. Míra korupce, klientelismu, nesmyslných a předražených zakázek, vzájemného krytí odpovědnosti a absolutní neochota k řešení zdejších zlodějen – to mě prostě nebaví. Právě z tohoto důvodu jsem se rozhodl volit stranu, s jejíž dosavadní prací v pražské opozici jsem zcela spokojen a koresponduje i s mými aktivitami. Možná to je risk, ale tento risk za to rozhodně stojí. 

Volím podle konkrétních lidí, které osobně znám a podle výsledků jejich práce. Ne podle hloupých proklamací, které budou již v neděli zapomenuty. 

Volím Českou pirátskou stranu. 

Šťastnou ruku při volbě přeje

Jiří Komrska